Grillowane warzywa z aromatycznymi przyprawami

with Brak komentarzy
Grillowane warzywa z aromatycznymi przyprawami

Grillowane warzywa doskonale sprawdza się jako dodatek do ryb, mięs lub serów oraz sałatek podczas sezonu grillowego. Możesz podać same grillowane warzywa z sosem np. tzatziki, ajvarem lub z domową salsą – jako ciepła przekąska na jesienne dni. Aromatyczne grillowane warzywa możesz przygotować również na patelni grillowej lub w piekarniku.

Składniki:

  • papryka
  • 0,5 cukinii
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy (dowolne: papryka, tymianek, majeranek, oregano, bazylia, czosnek itd.)

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyj. Cukinię pokrój w plasterki, a paprykę w grube paski.
  2. Grilluj z dodatkiem oliwy, np. tymianku, soli i pieprzu.

Wartość odżywcza:

Wartość energetyczna: 115 kcal
Białko: 3,6 g
Tłuszcze: 5,8 g
Węglowodany: 9,8 g

Po więcej przepisów na bazie owoców i warzyw zapraszam do zakładki wegańskie.