Grillowane warzywa doskonale sprawdza się jako dodatek do ryb, mięs lub serów oraz sałatek podczas sezonu grillowego. Możesz podać same grillowane warzywa z sosem np. tzatziki, ajvarem lub z domową salsą – jako ciepła przekąska na jesienne dni. Aromatyczne grillowane warzywa możesz przygotować również na patelni grillowej lub w piekarniku.
Składniki:
- papryka
- 0,5 cukinii
- oliwa z oliwek
- przyprawy (dowolne: papryka, tymianek, majeranek, oregano, bazylia, czosnek itd.)
Przygotowanie:
- Warzywa umyj. Cukinię pokrój w plasterki, a paprykę w grube paski.
- Grilluj z dodatkiem oliwy, np. tymianku, soli i pieprzu.
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna: 115 kcal
Białko: 3,6 g
Tłuszcze: 5,8 g
Węglowodany: 9,8 g
Po więcej przepisów na bazie owoców i warzyw zapraszam do zakładki wegańskie.